vrijdag 25 mei 2007

De Deputatie en de toekomst van Seppe

Klik hier om het besluit waarmee de vergunning werd toegekend, te downloaden. Maar liefst 22 blz. lectuur.

Op blz. 8 vinden jullie de concrete omschrijving van de wijze waarop zal gestort worden :

Alle asbesthoudende materialen worden in big-bags aangevoerd, zodat er geen stof vrijkomt bij de aanvoer; er zal steeds worden afgedekt; waar nodig wordt besprenkeld en op het einde van de rit zal alles geïsoleerd zitten en in kaart gebracht.

Op de toelichtingvergadering van maandag 21 mei aan de pers en buurtbewoners liet gedeputeerde Carina Van Cauter uitschijnen alsof alles hermetisch afgesloten de grond in gaat. Niets is minder waar. De zogenaamde big-bags vermijden de verspreiding van asbestvezels tijdens de aanvoer naar de asbestsite. Eenmaal op de site Bohez wordt de big-bag gewoon omgekieperd, aangestampt en dagelijks bedekt. Tijdens het kieperen zal men wel wat besproeien om verspreiding van asbestvezel te vermijden.

De asbestaval zit dus NIET hermetisch afgesloten, maar gaat zomaar gewoonweg zonder meer onder de grond ... " een geruststelling " is wel dat het " in kaart gebracht " is .... voor de volgende generatie.
De toekomst van de volgende generatie brengt de stad Ronse in haar " city clip "  schitterend in beeld.


Cynisch is wel dat deze beelden aan het Muziekbos gefilmd werden, de locatie van de asbestsite. Zal Seppe ooit deze toekomst hebben ?

Geen opmerkingen: