woensdag 19 augustus 2009

Poll van Het Nieuwsblad is overduidelijk

Bron : Het Nieuwsblad (18.08.2009)


In 2007 geraakten de plannen bekend van het afvalbedrijf OB&D om in de oude zandgroeve aan het Muziekbos asbest te storten. De autoriteiten maakten eerst weinig bezwaren, totdat massaal buurtprotest de kat de bel aanbond. Na lang vechten moest OB&D z’n plannen opbergen: het Muziekbos was voorlopig gered. Maar nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen. In de plaats van asbest wil OB&D nu zwaar vervuilde grond richting Ronse aanvoeren. In een poll vroegen we onze lezers welke stortactiviteiten zij wel of niet zien zitten. Lees verder voor de uitslag en commentaar.

129 lezers namen zich de moeite om te reageren, dat is behoorlijk veel voor een dergelijke poll. Maar liefst 74 % ziet geen enkele stortactiviteit zitten en wil dat de oude zandgroeve onmiddellijk bosgebied wordt. 15 % wil dat er enkel onschuldig afval wordt gestort, zoals OB&D de voorbije tijd heeft gedaan. 7 % kan aanvaarden dat er ook gevaarlijker afval wordt gestort, als dat maar op een veilige manier gebeurt. En 3 % tot slot heeft vertrouwen in wat afvalbedrijven doen: ze weten wel waarmee ze bezig zijn.

Een poll is maar een poll, maar dit lijkt toch een krachtig signaal aan het adres van de bevoegde autoriteiten. Het Muziekbos werd via een soortgelijke poll verkozen tot het mooiste plekje van de stad. De Ronsenaars willen niet dat het op de één of andere manier in gevaar komt. Het stortgebeid moet van hen zo snel mogelijk bosgebied worden. Toch zal de oude zandgroeve met 'iets' moeten opgevuld worden, voordat er bomen op kunnen worden gepland.

link naar het artikel

Geen opmerkingen: