zondag 29 januari 2012

Herbeleef de echte tradities uit de Vlaamse ArdennenAansluitend aan ons eetfestijn van zondag 05/02 krijgt u tijdens de Apolloniawandeling de unieke kans om opnieuw aan te knopen met de echte tradities uit de Vlaamse Ardennen.
Ooit was het St.-Appoloniafeest een gebeurtenis waarvoor men van einde en verre naar het kleine Louise-Marie kwam afgezakt om een jaar gevrijwaard te blijven van tandpijn. Vandaag herstellen we deze traditie op een kleine, fijne maar authentieke wijze.

Programma :

11u30 tot 14u00 : Eetfestijn (hutsepot met worst, spek, rookworst en nootham (14 EUR / kinderen 8 EUR)

14u00 : Apolloniawandeling (gratis deelname)

16u00 : Geutelingenfestijn (*) met koffie of warme choco (5 EUR)

We voorzien twee afstanden 6km en 10km. U kan de wandelingen zowel op eigen houtje als onder de begeleiding van een gids aanvatten, die we voor de 6km wandeling voorzien. De gids leidt u door het winterse Muziekbos en voorziet ook een bezoekje aan het Geuzentorentje, de locatie waar Omer Wattez ooit de naam "Vlaamse Ardennen" bedacht.
De wandelaars die de tocht zelf aanvatten krijgen een kaartje dat hen verder zal begeleiden.

Voor wie nu echt een jaar lang gespaard wil blijven van tandpijn, stellen we ook de kerk van Louise-Marie op deze namiddag uitzonderlijk open. Een bezoekje aan het beeld van St.-Apollonia, kan u een jaar lang hiervan vrijwaren.

Deelname aan de wandeling is gratis, voor de Geutelingen is het strikt noodzakelijk dat u vooraf inschrijft via een mail aan louisemarietegenasbest@telenet.be
(voor het hutsepot eetfestijn zijn er voor de rappe onder jullie nog enkele plaatsen).

Zondag 05/02 genieten van een winterse "neus" ? Kom naar Louise en steun hiermee ook onze acties tegen de komst van het asbeststort.


Geen opmerkingen: