vrijdag 15 juni 2007

Gouverneur geeft geen gehoor aan protest



Het actiecomité "Louise-Marie tegen asbest" uitte vandaag haar grieven tegen de komst van het asbeststort aan Gouverneur André Denys. De gouverneur had geen oren naar het protest van de bewoners van Louise Marie en blijft de beslissing van zijn deputatie steunen om een asbeststort te creëren in een stuk natuurgebied dat Vlaams, nationaal en Europees beschermd is, met binnen de 100 meter van het stort omwonenden en pal ernaast fiets- en wandelroutes!

Is de vraag of de provincie ook zijn verantwoordelijkheid zal nemen als er daadwerkelijk longvlieskankers binnen een tiental jaar opduiken in de omgeving van het stort?

De bewoners overhandigden aan de Gouverneur alvast een "beschermkledij" die hij kan aantrekken tijdens een van zijn volgende fietstochten door de Vlaamse Ardennen en een "asbestvrije" speelgoedauto voor zijn kleinkinderen.
Hierboven alvast een kiekje van het door de gouverneur onthulde bord dat weldra de Vlaamse Ardennen zal sieren. Langsheen autosnelwegen onderhoudt men de bermen ecologisch ... maar in een prachtig ecologisch gebied als de Vlaamse Ardennen stort men asbest.

U kan het verslag van de regionale zender AVS hier bekjken.

Al dan niet gehoor bij de Gouverneur, dat u van ons nog hoort ... dat staat vast ...

De "Open brief" aan de Gouverneur kan u hier nalezen.

Ook Het Nieuwsblad van 16.06.2007 bericht over de houding van de Gouverneur. Lees ook " Ronse blogt "

Geen opmerkingen: