dinsdag 4 september 2007

Teken ook onze petitie !


De handtekeningen blijven dag aan dag toestromen uit gans Vlaanderen. Help ons door de petitie mee te ondertekenen en maak deze petitie ook kenbaar bij mensen waarvan je weet dat ze onze mening delen.

Geef de politici in Vlaanderen een duidelijk signaal dat de Vlaamse bevolking de huidige aanpak voor het storten van asbest NIETaanvaardt.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Wordt de teller van de petitie wel dagelijks aangepast? Vele mensen tekenen de petitie, maar de teller gaat traag vooruit.

tegen asbeststort louise-marie zei

Teller wordt inderdaad manueel aangepast. Ik maak steeds melding van datum en uur van aanpassing.

Anoniem zei

Thanks! Doe zo voort!

Anoniem zei

Als ze het nu nog niet verstaan dat we die vuiligheid niet willen zal ik het nooit begrijpen. Maar nog niet opgeven mensen blijf deze actie steunen en blijf dit actiecomité hun petitie tekenen. Ze verdienen onze steun dubbel en dik.

Anoniem zei

wij gaan veel wandelen in en om het bos. Onze kinderen gaan daar ook naar het FOS. Zal de minister ook komen kijken als we kanker hebben of zal hij dan ook zeggen dat alle papierkes in orde waren en "I habe das nicht gewusst"?
Als het dan toch zo veilig is, dan is er zelf geen reden om het daar te storten. weg met die troep uit dit stuk natuur!

Peter Dhooge zei

Als voorzitter van Ronse Opscène wil ik hier klaar en duidelijk mijn steun betuigen aan het actiecomité. Alle inspanningen van het stadsbestuur Ronse,de omliggende gemeenten en allen die begaan zijn met onze mooie streek,om onze regio te promoten als een plaats waar het goed en gezond wonen is, het leuk is om te toeven, worden hiermee teniet gedaan. Weg ermee !!

Anoniem zei

ik versta niet dat in deze tijd tewijl er zoveel te doen is over het roken en slechte voeding dat het mogelijk is om zo een giftig goedje te dumpen in een natuur gebied als het dan toch geen kwaad zou kunnen voor de mens en dier dat ze het dan dumpen in de minister zijn achtertuin eens kijken of hij het leuk zal vinden om deze troep op te vangen waarom gebeurd dat altijd waar de gewone burger zich bevind en niet waar al ons zogenaamde milieu bewuste ministers wonen

Steven zei

Geachte asbestprotestanten,
laat de kopjes niet hangen...integendeel... Ik stuurde jullie bericht door naar bijna volledige mailbox en ik kreeg zeer positieve reacties...
Voila...als dat geen hart onder de riem is...
Onze Fata Morgana (denk aan Oudenaarde voorbije weekend) moet ook lukken !!! 12000 man voor een tv-programma, wel voor een belangrijk iets moeten mensen zeker opstaan...

cornelia zei

Mijn vader is gestorven aan longvlieskanker , mesothelioom.
Het is een ongeneeslijke kanker bijna uitsluitend veroorzaakt door asbest. De incubatietijd voor deze kanker is 30 jaar, dus bij mijn vader hoogst waarschijnlijk het resultaat van zijn vroegere werk in de bouwsector, want hij rookte zelfs niet eens.
Ik weet dus wat het gevaar van asbest is, en teken dus met volle overtuiging deze petitie

Anoniem zei

Vertrouw NOOIT (of bijna nooit) een politieker (zeker als ze met een wijdse smile afkomen cfr persconferentie). Ze zeggen je in je gezicht het komt in orde ik zal mijn best doen om bij het gouvernement het onderste uit de kan voor jullie te halen (denkende "het is niet in mijn achtertuin"). Maar ook de stofdeeltjes zullen vliegen tot in BRAKEL ..... en vergeet nooit die het meeste geld en macht heeft komt het verst! Het is de kiezer en de lafheid van een volk dat het zo ver is kunnen komen. Had men echt controle uitgevoerd dan stond er NU een bos en hadden de politici van Ronse nu geen schone schijn moeten verkopen! Het is maar het zoveelste voorbeeld van hoe politiek werkt, dus mensen denk na voor wat of wie je stemt want jij hebt hen de kans, de macht, geven een deel van jou bestaan, je leven te bepalen!

Christophe zei

Meneer de anonieme hangt toch wel wat de goedkope populist uit. Laat staan dat dit hiervoor de geschikte plaats is. Ik dacht dat 't hier de bedoeling is om mensen te verzamelen rond een doel en niet tegen elkaar op te zetten en te fulmineren. Voor de rest zou ik zeggen: lees eerst de teksten die hier op deze site aanwezig zijn alvorens goedkope oordelen te vellen. Het stadsbestuur van Ronse leverde een negatief advies voor het storten van asbest. En indien De Croo hier wat te maken mee heeft, staaf 't dan. Erg zielig zo'n reactie.
Met een constructieve ingesteldheid raakt men veel verder!

an candaele zei

Milieu en gezondheid staan tijdens de verkiezingscampagnes hoog op het agenda.
Terecht !
Zo'n asbeststort is en blijft onaanvaardbaar!

Ik steun deze NEEN actie dan ook ten volle!

Anoniem zei

Dit kan toch niet - we zitten hier reeds met een onwettig en vervuilend stort in D'Hoppe, en nu, op een boorscheut nog een ZEER GEVAARLIJKER iets: jongens en meisjes, waar zijn we mee bezig? Wanneer gaat ons 'goed bestuur' eens wakker schieten?

Anoniem zei

Goed bezig België! Chapeau! Maak de parel van de Vlaamse Ardennen maar naar de knoppen.....
"Zolang als't maar nie in mijnen achtertuin is is't goed!"...denken onzen ministers en allerlei rijke typkes die vet hunnen boterham verdienen. Mensen van hogerop die hun hand effectief eens in het vuur steken voor het volk....die hebben we nodig! Geen meelopers die hun eigen hagje willen redden en geen ruggegraat hebben! Waar blijven ze?

Catherine zei

Voor onze kinderen en kleinkinderen mag dit stort NIET komen. Welke crimineel laat nu toch zoiets toe in een prachtige streek, het pareltje van zuid-oost vlaanderen met zo'n prachtige naam MUZIEKbos. Mensen laat jullie stem horen, zing het hard en luid dat dit niet mag geschieden.
Ik ben geen Ronsenaar en toch vecht ik mee met jullie

Luc DE MEDTS zei

Als geboren en getogen Ronsenaar, kan ik ook niet langer meer afzijdig blijven.
Lees op "de Roonseniere" hoe ik over de laffe houding van CD&V-Minister Hilde Crevits denk.

Jos zei

niet in m'n achtertuin maar hoe en waar dan wel?

Anoniem zei

Misschien in de achtertuin van de beleidsdragers die dit soort storten vergunning, omdat ze ze toch niet gevaarlijk vinden.